Particulier

Waterschade in huis?

Wat te doen bij waterschade in huis? Download de checklist en kijk wat u direct kunt doen om de waterschade te beperken.

Wel of geen professional inschakelen?

Vraag u af of u zelf in staat bent om de ruimte in de originele staat terug te brengen. Is dat niet mogelijk, dan is het inschakelen van een professional aan te raden. Het inhuren van een droogspecialist en apparatuur zorgt voor het beperken van de schade en is in de meeste gevallen verzekerd. Klik hier voor meer informatie over verzekeren.

Waterschade in huis komt in ons land steeds vaker voor. Het water kan op verschillende manieren uw woning binnendringen. In de eerste plaats is het van belang om na te gaan waar dit water vandaan komt. Enerzijds is dit belangrijk voor uw verzekeraar, anderzijds kunt u zo ook nagaan of er een mogelijkheid is om ergere waterschade te voorkomen. Dit is volgens de Nederlandse wetgeving zelfs verplicht.

De oorzaken van waterschade in huis?

Storm en regen kunnen waterschades veroorzaken. Maar ook een lekkende leiding, een kapotte kitvoeg in de douche, een kapot aquarium of waterbed kunnen behoorlijke waterschade in huis veroorzaken.

Welke waterschade in huis gedekt wordt door de verzekering hangt van de oorzaak en hoe u verzekerd bent. Bij een huurwoning moet de eigenaar van de woning voor het oplossen van de waterschade zorgen, echter zal de huurder zelf een inboedelverzekering moeten hebben om de waterschade aan de inboedel gedekt te krijgen.

Voor huiseigenaren dekt uw inboedel of uw opstalverzekering de gevolgen van waterschade in huis. Hierbij is het wel van belang waar de waterschade vandaan komt. Is de schade onvoorzien, zoals bijvoorbeeld een lekkende waterleiding in de vloer of een kapotte wasmachine, dan is de schade over het algemeen verzekerd.

Waterschade in huis door slecht onderhoud, zoals een verouderde of kapotte kitvoeg zijn voorziene omstandigheden en worden door uw verzekering over het algemeen niet vergoed.

Wat te doen bij waterschade in huis?

Waterschade kan veel overlast in huis met zich meebrengen. U mag er dan ook alles aan doen om verdere waterschade te beperken. Droogkosten en lekdetectie vallen onder het beperken van de schade en worden over het algemeen vergoed door uw verzekeraar. Wel is het aan te raden om van tevoren een aantal foto’s van de huidige situatie te maken, zodat u dit later aan de verzekering kunt aantonen. Heeft u last van waterschade in een huurwoning? Dan is het belangrijk om de waterschade allereerst te melden bij de verhuurder van uw huurwoning. De kosten voor het drogen van de waterschade komt dan voor de rekening van de verhuurder.

Laat de waterschade in huis compleet verhelpen door een gespecialiseerd bedrijf, zoals Waterschade.eu. Met onze speciale droogapparatuur pakken wij snel en effectief elke waterschade aan.

Wij helpen u bij alle vormen van waterschade