Verzekering bij waterschade

Welke waterschade in huis gedekt wordt door de verzekering hangt af van de oorzaak en hoe u verzekerd bent. Voor huiseigenaren dekt uw inboedel of uw opstalverzekering de gevolgen van waterschade in huis. Hierbij is het wel van belang waar de waterschade vandaan komt. Is de schade onvoorzien zoals bijvoorbeeld een lekkende waterleiding in de vloer of een kapotte wasmachine, dan is de schade over het algemeen verzekerd.

Voorziene omstandigheden

Waterschade in huis door slecht onderhoud, zoals een verouderde of kapotte kit voeg zijn voorziene omstandigheden en worden door uw verzekering over het algemeen niet vergoed

Huurwoning

Bij een huurwoning moet de eigenaar van de woning voor het oplossen van de waterschade zorgen, echter zal de huurder zelf een inboedelverzekering moeten hebben om de waterschade aan de inboedel gedekt te krijgen.

TIP: Maak foto’s en/of video van uw huis zowel voor als na de waterschade. Zo krijgt de verzekering een goed beeld, niet alleen van de schade maar ook hoe het voorheen was.

Download ook de checklist “wat te doen bij waterschade” en leg deze bij uw noodinformatie. Zo grijpt u nooit mis bij waterschade en weet u wat te doen.

 

 

 

Een aantal van onze klanten
Lekkage groter dan gedacht In ons huis is door een slechte gemonteerde koppeling lekkage ontstaan in de muur. De Droogspecialist heeft dit op professionele manier voor ons gedroogd, en nog snel ook. Echt super. groeten John Kok
Linda van Dijk over waterschade.eu
Linda van Dijk Na regenval is ons huis ondergelopen. De droogspecialist Joost van waterschade.eu heeft uitstekend geholpen met het drogen van ons huis. Bedankt voor de goede service en het nakomen van afspraken.