Verzekeringen

Verzekering bij waterschade

Welke waterschade in huis gedekt wordt door de verzekering, hangt af van de oorzaak en hoe u verzekerd bent. Voor huiseigenaren dekt uw inboedel- of uw opstalverzekering de gevolgen van waterschade in huis. Hierbij is het wel van belang waar de waterschade vandaan komt. Is de schade onvoorzien, zoals bijvoorbeeld een lekkende waterleiding in de vloer of een kapotte wasmachine, dan is de schade over het algemeen verzekerd.

verzekeringen lekkage drogen

Voorziene omstandigheden

Waterschade in huis door slecht onderhoud, zoals een verouderde of kapotte kitvoeg, zijn voorziene omstandigheden en worden door uw verzekering over het algemeen niet vergoed.

Huurwoning

Bij een huurwoning moet de eigenaar van de woning voor het oplossen van de waterschade zorgen, echter zal de huurder zelf een inboedelverzekering moeten hebben om de waterschade aan de inboedel gedekt te krijgen.

TIP: Maak foto’s en/of video van uw huis, zowel voor als na de waterschade. Zo krijgt de verzekering een goed beeld. Niet alleen van de schade maar ook hoe het voorheen was.

Download ook de checklist “wat te doen bij waterschade” en leg deze bij uw noodinformatie. Zo grijpt u nooit mis bij waterschade en weet u wat te doen.

Contra-expertise bij waterschade

Het komt voor dat een verzekeraar niet wil meewerken, of dat u het niet eens bent met de aangeboden vergoeding. In zo’n situatie is het verstandig om een contra-expert in te schakelen. Dit is een onafhankelijke expert, die niet voor een verzekeraar werkt. Hij kan daardoor volledig onafhankelijk uw schade inventariseren. Daarna gaat de contra-expert met de schade-expert van uw verzekering in gesprek en daaruit komt de juiste en eerlijke vergoeding naar boven. Deze contra-expert is kosteloos wanneer u verzekerd bent. De kosten voor contra-expertise worden gedeclareerd bij uw verzekeraar. U ontvangt dus géén factuur. Meer informatie over contra-expertise bij waterschade kunt u o.a. vinden op de website van Schadeoplossing Nederland B.V.- Contra-expertise bij schade.

Wij helpen u bij alle vormen van waterschade