Waterschade laminaat

Waterschade aan laminaat?

Waterschade aan laminaat komt vaak voor. Wanneer waterschade in uw huis ontstaat en u heeft laminaat in uw huis liggen, dan is het van groot belang om het water zo snel mogelijk van uw vloer af te halen. Omdat laminaat gevoelig is voor vocht kan de vloer door waterschade onherstelbaar beschadigd raken. Ook is het van belang om te weten of er waterschade onder de vloer terecht is gekomen.

waterschade laminaat

Wat te doen bij laminaat met waterschade?

Wanneer u te maken krijgt met waterschade aan uw vloer is het allereerst belangrijk om snel een aantal foto’s van de schade te maken, voor uw verzekering. Direct daarna is het van groot belang om het water zo snel mogelijk van uw laminaatvloer af te halen.

Afhankelijk van de hoeveelheid water en of het water ook onder het laminaat terechtgekomen is, zijn de volgende stappen van belang:

Is het laminaat door de waterschade al langdurig nat geweest en is deze zichtbaar beschadigd geraakt? Dan zal de vloer niet meer te herstellen zijn. Het laminaat zal dan verwijderd moeten worden en de vloer moet gedroogd worden met behulp van ontvochtigers.

Is er maar een heel klein gedeelte van uw vloer door de waterschade nat geworden en is hier geen zichtbare schade? Dan volstaat alleen het goed droogmaken van uw vloer in veel gevallen.

Is er ook een kleine hoeveelheid water onder het laminaat terecht gekomen? Dan is het van belang om dit water weg te drogen. Soms kan bij kliklaminaat eenvoudig een gedeelte van het laminaat worden los gehaald. Zodat de waterschade aan uw laminaat met behulp van een ontvochtiger en/of ventilator goed gedroogd kan worden.

Waterschade.eu beperkt de waterschade aan uw vloer

Is door de waterschade uw laminaat nat geworden? Dan zal deze gedroogd moeten worden. Het is van belang dat ook de ondervloer goed droog is. Waterschade.eu heeft kennis en ervaring met natte vloeren. Gevolgschade van een natte ondervloer ontstaat vaak snel. Ongedierte zoals zilvervisjes en schimmels, maar ook het optrekken van het vocht in muren ontstaan vaak na waterschade. Waterschade.eu plaatst en installeert droogapparatuur om de gevolgschade te beperken. Door middel van vochtmetingen kunnen wij bepalen wanneer de vloer weer goed droog is.

Zorg bij waterschade dat u altijd direct foto’s maakt van het laminaat en neem direct maatregelen zoals het plaatsen van droogapparatuur. Waterschade en de gevolgen zullen in veel gevallen worden vergoed als aantoonbaar is dat u er alles aan gedaan heeft om dit te beperken.

Uiteraard is het van belang om de schade te melden bij uw verzekering. Soms stuurt uw verzekeraar een schade-expert om de situatie te bekijken. Neem bij waterschade aan uw vloer contact op met Waterschade.eu voor advies en plaatsing van droogapparatuur.

Wij helpen u bij alle vormen van waterschade